Karabijnhaak met ring, oog of kous? Karabijnhaak.nl heeft haar assortiment uitgebreid!

Karabijnhaak met ring, oog of kous? Karabijnhaak.nl heeft haar assortiment uitgebreid!

Ben je op zoek naar een karabijnhaak met ring, oog, of kous? Allemaal een andere benaming voor dezelfde karabijnhaak!

Karabijnhaak

Een karabijnhaak, ook wel karabijnkarabiner, simplexhaak, Musketonhaak of festonhaak genoemd, is een haak met een scharnierend deel dat de opening geheel afsluit. Deze haken worden toegepast waar snel een verbinding gemaakt moet worden.

Karabijnhaak met een ring, oog of kous

Karabijnhaak met kous of oog. Deze haak heeft een scharnierend deel dat de opening helemaal afsluit. Daarnaast heeft de haak een oog om lijnen of touw door te voeren. Dat maakt deze karabijnhaak een handige haak om bijvoorbeeld aan boord te hebben. U kunt op deze manier snel dingen aan een stuk touw of lijn bevestigen.

Verwarring ring, oog of kous

Het is feitelijk dezelfde karabijnhaak, maar er ontstaat vaak verwarring of het nou ring, oog of kous is. Feitelijk is het dezelfde karabijnhaak. Alleen dan met een andere woord ervoor.

Karabijnhaak met ring, oog of kous kopen?

Dat kan! Klik hier om ons assortiment te bekijken.

Graag specifieker op naam de karabijnhaak bekijken?

Toepassingen karabijnhaken

Een karabijnhaak wordt voor meerdere doeleinden ingezet. Daarom heeft een karabijnhaak meerdere toepassingen. Zo worden karabijnhaken ingezet bij het bevestigen van een aanhanger of caravan aan de auto, om touwen aan elkaar te verbinden, een karabijnhaak wordt ook ingezet op bijv. een zeilboot en zo zijn er tal van mogelijkheden te bedenken waar een karabijnhaak van pas komt.

Speciale uitvoeringen van een karabijnhaak zijn voorzien van een blokkeermechanisme. Hierdoor gaat de sluiting van de karabijnhaak niet zomaar open. Deze karabijnhaak wordt veelal ingezet bij bergsporten.

 

 

Share this post


You've just added this product to the cart:

0
    0
    Winkelmand
    Your cart is emptyReturn to Shop