Losbreekkabel met een karabijnhaak bevestigen? Bekijk hier een handige video!

Losbreekkabel met een karabijnhaak bevestigen? Bekijk hier een handige video!

U gaat op vakantie, u heeft net een nieuwe caravan gekocht en u wilt graag weten hoe u een losbreekkabel moet bevestigen aan uw auto. Dit met behulp van een karabijnhaak. Bekijk dan hier een interessant artikel om dit te doen.

Vakantie

De vakantie staat voor de deur en u wilt graag gaan rijden met uw nieuwe caravan. Deze moet bevestigd worden aan uw auto om veilig op uw vakantiebestemming aan te komen.

Losbreekkabel is verplicht

De Regeling Voertuigen vermeldt onder Artikel 5.18.34-2 het volgende: Indien de aanhangwagen is voorzien van een losbreekreminrichting, moet deze zodanig met een vast deel van het trekkend voertuig of met een daartoe bestemde inrichting aan de trekhaak zijn verbonden, dat de inrichting slechts in werking treedt na het losraken van de aanhangwagenkoppeling.

Karabijnhaak

Deze zogeheten karabijnhaak kan goede diensten bewijzen bij een trekhaak met afneembaar kogeldeel. Doe-het-zelfzaken hebben hem in diverse soorten en maten. Ons advies: kies een lekkere stevige, bijvoorbeeld eentje van rvs met een dikte van 6 mm!

Als je de lus in de kabel op deze manier aan de karabijnhaak ‘rijgt’, mag je rekenen op een optimale krachtoverbrenging naar de reminrichting van de caravan. De originele remkabels van Knott zijn inmiddels zelf voorzien van een voldoende stevige karabijnhaak.

Instructievideo bevestigen losbreekkabel

Karabijnhaak/ karabijnhaken bestellen?

Klik hier om ons ruime assortiment karabijnhaken te bekijken.

Share this post


You've just added this product to the cart:

0
    0
    Winkelmand
    Your cart is emptyReturn to Shop